Potrzebujesz pomocy?
Zadzwoń do nas!
+48 882 828 160
- Odwrócona osmoza
- Filtry kuchenne
- Filtry narurowe
- Wkłady filtracyjne
- Lampy bakteriobójcze
- Zmiękczacze
- Odżelaziacze
- Odmanganiacze
- Stacje wielofunkcyjne
- Usuwanie azotanów
- Kolumny węglowe
- Kolumny filtracyjne
- Złoża filtracyjne
- Armatura przemysłowa
- Zbiorniki hydroforowe
- Akcesoria
- Odwrócona osmoza
- Filtry kuchenne
- Filtry narurowe
-
Wkłady filtracyjne
- Lampy bakteriobójcze
- Zmiękczacze
- Odżelaziacze
- Odmanganiacze
- Stacje wielofunkcyjne
- Usuwanie azotanów
- Kolumny węglowe
- Kolumny filtracyjne
- Złoża filtracyjne
- Armatura przemysłowa
- Zbiorniki hydroforowe
- Akcesoria
Kropelkowy tester twardości wody
Pełen zestaw przeznaczony do badania stopnia twardości wody, składający się z odczynnika, probówki i instrukcji obsługi w języku polskim.
Najwyższa jakość - oferujemy sprawdzone produkty
Szybka realizacja - zamówienia realizujemy każdego dnia
Wygodne i bezpieczne płatności - przelew, PayU, Tpay, pobranie
Rożne formy dostawy - InPost Paczkomaty, InPost Kurier, DPD
Kropelkowy tester twardości ogólnej marki Titrant to profesjonalny produkt, przeznaczony do precyzyjnej analizy wody w domowej instalacji. Umożliwia wielokrotny pomiar (uzależniony od stopnia twardości badanej wody).
Instrukcja zastosowania: Do probówki wprowadź 5ml wody przeznaczonej do badania. Następnie wstrząsając menzurką dozuj odczynnik kroplami do momentu zmiany koloru z zielonego na czerwony.
1 °fH (stopień francuski) = 0,56 °dH (stopień niemiecki) = 10 ppm (CaCO₃) = 0,2 mval/l (milival) = 0,1 mmol/l (mmol)
Skala twardości wody (1 kropla = 1 °fH):
- 0-7 °fH - woda bardzo miękka
- 8-14 °fH - woda miękka
- 15-21 °fH - woda średnio twarda
- 22-32 °fH - woda twarda
- ponad 32 °fH - woda bardzo twarda
Woda w instalacji kwalifikuje się do zmiękczenia po przekroczeniu wartości 15°fH.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana