Filtruj według

Cena

Cena

Kolor

Kolor

Wskaźnik

Wskaźnik

Filtry dzbankowe

Filtry dzbankowe to kompaktowy sposób na uzdatnianie wody w kuchni. To właśnie od nich zazwyczaj zaczyna się przygoda z filtracją wody. Służą do doczyszczania wody kranowej już poddanej wstępnemu procesowi uzdatniania w zakładach wodociągowych. Dzbanki poprawiają jakość wody, dzięki czemu ta idealnie sprawdza się do gotowania, zapobiegają też powstawaniu kamienia kotłowego. 

Filtry dzbankowe są w pełni dostosowane do potrzeb współczesnego użytkownika nie tylko pod względem dostępnych wielkości i materiałów, z których są wykonane, ale również pod względem kształtu czy koloru. 

Dzbanki zawierają wewnątrz filtr wypełniony złożem, w skład którego zwzwyczaj wchodzi węgel aktywny oraz żywica jonowymienna. Węgiel aktywny usuwa z wody zanieczyszczenia organiczne, pestycydy, chlor oraz jego pochodne, natomiast żywica jonowymienna redukuje stopień twardości wody.

Proces filtracji trwa od momentu wlania surowej wody do dzbanka aż do jej pełnego przepływu przez filtr. 

Wkłady filtracyjne w dzbankach zazwyczaj wymienia się po miesiącu bez względu na ilość przefiltrowanej wody. Przy wodzie gorszej jakości wymiany warto dokonać co 2 tygodnie. 

Warto pamiętać o czasie, w którym przefiltrowana woda może być użytkowana. Od momentu przefiltrowania wody do jej użycia nie powinno minąć więcej niż 12 godzin. 

Jest 4 produktów.

Pokazano 1-4 z 4 pozycji
arrow_upward